Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem  Egyetemi Felnőttképzési Adatbázis

Kezdőlap Információ Keresés Képzések listája
Az adatbázis folyamatosan frissül.  Oktatásinnovációs és Felnõttképzési Központ

Gabonaminőség és -minősítés

A képzés módszerei

A tanfolyamon az előadások és konzultációk mellett laboratóriumi bemutatókat is tartunk, azaz a tananyag elsajátítását előadások és gyakorlatok kombinálásával igyekszünk segíteni.

A tananyag egységei (moduljai), azok célja, tartalma, terjedelme

  • Hazai és nemzetközi gabonaminősítő rendszerek áttekintése, piaci követelmények alakulása
  • Mintavétel, mintakezelés
  • Magvizsgálati módszerek (fizikai vizsgálatok, beltartalmi vizsgálatok)
  • Lisztvizsgálati módszerek (beltartalmi, reológiai vizsgálatok)
  • Spektroszkópiai vizsgálati módszerek
  • Élelmiszerbiztonság a gabonaiparban
  • Élelmiszerbiztonsági problémák (mikotoxinok, szermaradványok, allergének vizsgá-lata)
  • A GMO probléma
  • Termékfejlesztés, funkcionális élelmiszerek
  • Csoportfoglalkozások, laboratóriumi bemutatók

Kapcsolat (név, telefon, fax, e-mail)

Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék

Név Telefon Fax E-mail
Török Kitti, tanfolyami koordinátor 463-1478, 30/865-6576 463-3855 ktorok@mail.bme.hu

A kurzus indításának legközelebbi időpontja

A képzés legközelebbi indulásáról a fenti elérhetőségeken szíveskedjenek érdeklődni.

Ára

82000 Ft +ÁFA

Az összeg magába foglalja a a tanfolyam írásos anyagának 1 példányát, a napi ebédet és a büfészolgáltatást is. A részvételi díj kiegyenlítése a megküldött számla alapján, átutalással történik.

Képzéshez tartozó dokumentumok